Alla inlägg den 13 juli 2012

Av Hjördis - 13 juli 2012 15:39

Nä inte är Maja rumsren ännu. Hon blir 12 veckor på söndag och nyss blev det en jättepöl vid (stängda) balkongdörren. Det var väl mitt eget fel som stängde balkongdörren och försjönk i egna tankar en sekund eller två.

Här ligger trion på balkongen, fotat en varm och solig dag. Alla tre söker skugga. Balkongen behöver repas, ja hela lägenheten skriker efter rep&underhåll men det är en hyresrätt och jag vet inte om det blir nåt rep nån gång. Jag stortrivs ändå tack vare bra grannar och bottenvåning utan insyn och "lillskogen" utanför.


"Kalv på grönbete" har man ju hört talas om. "Valp på fjället" inte lika vanligt men precis samma betydelse.


Söta Maja har mycket social träning att göra men det blir bara en träning per dag. En liten valp måste whila mycket och smälta intrycken. Idag blev det en prommis på stan med pompisarna. En modig duva satt kvar retsamt länge på marken. Både Lisa och Maja var intresserade. Lisa gjorde ett jättehopp mot den och skällde till. Maja blev sk*tskraj och skrek till. - Vad var det som hände? Kan duvor låta så? kanske hon tänkte.  


När vi är på stan tycker hon bäst om att åka taxi med matte. Och matte har inget emot att ha "en innanför västen" - Maja åker innanför västen, huvud och framtassar tittar fram. Snart ryms hon inte där mera. Antingen får Maja börja gå själv eller så får matte köpa en större väst...


Vi har anmält oss till en valpkurs som börjar om några veckor med duktiga Pia Fors http://mincados.blogspot.se/. Men än så länge tränar vi bara linjetag mot matskålen, inkallningar där hon ALDRIG kopplas fast och lite smått och gott med klickern.


Jag är helt inne i min "valpbubbla" eller "hund-bubbla"; jag ägnar min tid åt alla tre hundarna. Hittills känns det som att för mig var det ett större steg att gå från en hund till två hundar än det var att gå från två hundar till tre. Med tre hundar kan man ägna EN hund uppmärksamhet och samtidigt veta att två hundar har varandras sällskap. Erkänner att jag var orolig att två till tre skulle vara ett jättesteg att ta. Men hittills peppar-peppar-ta-i-trä så går det jättebra och dom är snälla med varandra...  

Presentation


Bloggen handlar om mina golden retrievers och kennel YellowFellows i Kiruna

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards