Alla inlägg den 25 juli 2014

Av Hjördis - 25 juli 2014 14:17

Om en vecka tänkte jag starta Maj-paj på hennes första jaktprov. Istället för att jaktträna så slipar jag på ursäkter...

Nä allvarligt talat så tränar vi lite varje dag. Det är bara så varmt ute att varken jag eller vovven orkar träna så mycket som vi skulle behöva. Se där första ursäkten kom alldeles av sig själv.


Maja gör små små framsteg då och då. På morgonrastningen för nån vecka sen dök det plötsligt upp en kvinna och hennes hund där det aldrig är nån tidigt på morgonen. Maja brukar alltid springa fram för att hälsa på alla hon ser, människor och hundar. Men denna morgon lyssnade hon på mig, vände och sprang tillbaka mig istället. Kändes som en milstolpe!


Denna morgon sprang det upp en hare nära den okopplade Majan. Maja drog x antal meter men lyssnade på matte och vände. Det kan förstås bero på att hon vet att det vankas frukost när vi kommer hem men jag tror att det var ännu en milstolpe i unga damens utveckling mot "folkvett". Snart blir hon som folk.


   

Min trio samlade på en sten. Inte bara Lisa har krånglat med magen förra veckan. Wilda med plåtmagen var rejält dålig fredag-lördag. Inte ens vatten kunde hon behålla utan att spy spy och spy. Pratade med en jour-vet som sa att det gick mycket mag-tarmsjuka bland hundar. Om hon inte fått behålla ens vatten till lördag em hade jag åkt in med henne så hon får dropp. Som tur var blev hon bättre fram emot eftermiddan och slutade spy.


Ibland undrar jag varför jag inte samlar på frimärken? Det mest dramatiska skulle då vara korsdrag...

Presentation


Bloggen handlar om mina golden retrievers och kennel YellowFellows i Kiruna

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards