Alla inlägg under juni 2022

Av Hjördis - 15 juni 2022 14:25


En helg i början på juni 2022 samlades fyra av valparna efter Stenlyans Moonshadow, ”Måna” och Dåmigs Kluriga Fantomen, ”Obi” och deras mattar och hussar i Kiruna för en träff. Från vänster Jacob och Rebecka med Bobby. Sarah med Tali. Tror att Lakki har smygit in där emellan. Jag med Etta och mamma Måna. Carola med Tikka och moster Busa. Pelle, Sarahs pappa var också med som hund-, läger- och eldvakt och fotograf. 

 

Vi började på lördagen med valpträff. Efter en liten prommis måste man ha godisutdelning – det är sen gammalt. Bäst att akta fingrarna när krokodilerna ska få gottis. Vi var rörande ense om att den egna hunden var värsta hugg-monstret medans de andras hundar tog godiset jätteförsiktigt med läpparna…   

Jag hade bjudit in Pia Niva från Mincados för att drilla oss i lydnad och apportering. Valparna var jätteduktiga och visade att de ville jobba med sin förare. Lite iver eller väldigt mycket iver gör inget med unga hundar.    

Lunchpaus. Man blir hungrig av frisk luft. Då smakar det gott med potatissallad och grillad korv. Och lite hembakat till kaffet/teet.

 

Efter lunch introducerade Carola oss inom NoseWork. Tali och Tikka kunde redan en del medan för Bobby och Etta var det helt nytt. Roligt att se när de fattade att kartonger ”is da shit”.   

Efter NoseWork fortsatte vi med viltspår som jag visade lite grann. Alla fick dra ett spår med en klöv och sedan kollade vi vad hundarna gjorde när de kände av doftspåret. Alla fattade att följa det och alla fann en klöv i spårslutet som bärgades tillbaka.   

Vi avslutade lördagen med fika och surr runt elden. Vilken härlig dag och tur med vädret hade vi. Ingen ville avsluta fastän ögonen gick i kors. Det blir ju inte mörkt på kvällen med midnattssolen… Motvilligt packade vi ihop och åkte hem eller till hotellet. Vi måste vara pigga och alerta imorrn då nya utmaningar väntar.   

Etta såg till att få sin skönhetssömn när vi kom hem. Hon och de andra rörde inte en muskel på resten av kvällen.


Söndag förmiddag samlades vi för att genomföra Beteende Personlighet Hund, BPH, med kullen. 


Jag vet inte var hundarna tycker men jag tycker att figuren som plötsligt dyker upp är läskig. Här Tali precis när figuren tjoffade upp.  

Tikka skäller ut figuren efter noter. Jag hade kanske tänkt att hon skulle visa lite ragg, typ hyena, men nejdå det var inte ett hyena-moment.  

Här visar Etta hur man går på konstigt underlag… matte har svårt att hinna med. 

Alla blev beskrivna och sammanfattningsvis kan man säga att de var trygga hundar som är glada i människor.


 

Från vänster Bobby, Etta, Tali och Tikka.


Det var en härlig helg som jag som kennelmamma kommer leva länge på. Tack snälla hussar och mattar som kom och gjorde dessa två dagar till roliga och lärorika. Hundarna har nog mer likheter än skillnader förstod vi under träffen. Hoppas vi kan ses fler gånger.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Bloggen handlar om mina golden retrievers och kennel YellowFellows i Kiruna

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2022
>>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards