Alla inlägg den 3 augusti 2011

Av Hjördis - 3 augusti 2011 21:24

Precis så här ska semester vara: man gör så lite som möjligt. Strosar med hundarna. Solen skiner. Ibland får man en ide om en rolig biltur å så åker man. Sen när man är hemma igen gör man så lite som möjligt igen.

   Lisa svalkar sig under en av skogsturerna när vi "jagade" kontroller i Naturpasset. Nu är alla 53 kontroller funna och inskickade.


   En mysig strandpromenad blir ny favoritstig. Fann den tack vare Naturpasset   .


 

Det blev en biltur genom Norge och Finland. Landskapet är helt underbart. Vägarna smala och krokiga. Jag körde från Kiruna till norska gränsen, E6:an norrut till Skibotn. Därifrån söderut på E8:an till Kilpisjärvi, Karesuando och till mamma och pappa i byn. En övernattning på en campingplats, annars hade det blivit pest-å-plåga att bara köra och köra. E6:an blir lite enformig: uppför ett berg. Nerför ett berg. Uppför ett berg. Nerför ett berg. Så håller det på.


Men det är vackert...


 

Två busiga frön. Dom är så snabba...  


att kameran inte hinner med.


Förutom Norge och Finland har vi hunnit med Luleå och Haparanda. Många mil blir det. När vi kom hem från Haparanda och IKEA var jag spyless på att köra bil. Bläh! Men det var då. Nu funderar jag på nästa biltur, har ju kvar några dagar av semestern   måste användas till nåt bra...


Handlade inget mer än lunch på IKEA. Då ÄR det sant, jag håller på att bli gammal. När shopping inte lockar mera   . Jag köpte iallafall en liten plaskpool, ca 1 m i diameter på Biltema. Hemma fyllde jag den med vatten ute på balkongen en varm dag. Tänkte vovvarna ville svalka sig i en alldeles egen pool. Nejdå, dom betraktade poolen som en potentiell dödsfälla som matte försöker locka dom i  . Undvek den som pesten. För att inte slösa bort härligt vatten den varma dan satt jag å bada fötterna och hade rätt mysigt.


Vidare har vi spårat lite kårv och klöv. Måste träna på det där med vinklar och återgångar. Speciellt Wilda måste fatta att vi inte är på prommis utan vi spårar när selen är på.


I höst ska vi återuppta besöken på äldreboenden. Förut har jag och Wilda gått men nu ska även Lisa föja med. När Wilda varit på ett besök är hon helt slut - jag har trott att hon slickat i sig nån sömntablett från golvet. Så trött har hon varit. Nu kommer jag ha två så trötta hundar   . Besöken på äldreboendena är ju rena paradiset för männsko-älskande hundar. Tänk att få hälsa på alla, hur många gånger som helst och bli klappad och klappad och klappad... Det ska bli så roligt!

Presentation


Bloggen handlar om mina golden retrievers och kennel YellowFellows i Kiruna

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards