Alla inlägg den 16 augusti 2011

Av Hjördis - 16 augusti 2011 19:11

Sista semesterveckan hann vi göra massor! Jag tror mina vovvar, Kola och Sirap, drog en extra djup znark när jag gick på jobbet i måndags. Herregu, dom har ju jobbat fem veckor nonstop med att roa och aktivera mig. Äntligen whila när matte jobbar igen.

Lite bilder:

Prommis upp på Sakkaravaara, utsikt mot Kurravaara. Kiruna har många fina utsiktsplatser. Gilla!


 

Whila efter stadsprommis med kompixarna Mixi, Samba och Senja.


I söndags blev det mera vandring och klättring. Nära min hemby Saivomuotka finns ett världsarv, Tynnyrilaki, en av mätpunkterna i Struves meridianbåge. Nåt sånt iallafall...

Mamma och pappa skulle oxå gå till toppen. Vovvarna glada   


Infotavla i starten.


 

Inte farligt lång promenad, 900 meter ska vi väl klara av.


Hejhå hejhå till gruvan vi gå. Eller mot toppen vi gå...

 

Milsvid utsikt och kanonväder. En ganska bra sammanfattning av sommarens strövtåg, utsikt och soool.


Ojdå. Törs man?


Vi e modiga. Jag och pappa klättrade upp. Vovvarna lite olyckliga nere på backen.

Njuter av utsikten... Finland rakt fram.


Mamma och Pappa   

Avstånd till Nordpolen mm

Vad är då meridianbågen? Den mättes upp för nästan 200 år sen. Imponerande. De måste ha gått och gått och gått. Fanns inga bilar eller ens vägar då. 

  

Lite whila på nervägen. Det är nästan lättare att gå uppför än nerför. Det går inte att bromsa när man går nerför.


Gällivare och Malmenkampen 12 augusti: tja vad kan jag säga?! Vilken tur att ingen hjälpte oss att träna platsliggning, då kan jag skylla på det .  Lisa låg fint och stilla - tills hon rusade efter mig. - Ja trodde du gick å fika utan mig å ja e fikasugen! Vi nollade platsliggningen och jag tänkte nästan åka hem. Men ok då, vi får ta det som träning. Fria följet 6 p... jaja så illa blir det när man inte tränar. Läggande = 10! Inkallande m ställande 7,5 = jättenöjd med det! Sändande m ställande 7. Apportering 7,5. Hopp 0, hoppade inte på tillbakavägen. Ont i tass?! Fjärrdirigering 8. Totalt 103 poäng och ännu ett 3:de pris. MEN det var kul! Vi fick poäng på nästan alla moment. Lite finslipning bara. Fast det vet jag inte om jag törs med tanke på tassivassingarna. Jag tror hon har ont fastän hon inte haltar.

Satt och tittade på lydnadsklass III. Tänk om vi skulle komma dit... Tänk om Lisa blev botad från sitt pi-pi-aj-aj... Det vore så roligt  men jag måste vara jätteförsiktig med min vovve... 

Idag har vi besökt vårat äldreboende igen. Hundarna passar verkligen där. Dom älskar människor. Rullstolar och käppar är inga problem. Människor som kommer välkomnas varmt. Om nån inte vill "prata" med dom går dom till nästa. Nu ligger båda hundarna utslagna, de vill knappt gå ut och rasta. Det är jobbigt att jobba när man e hund.

Presentation


Bloggen handlar om mina golden retrievers och kennel YellowFellows i Kiruna

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards