Alla inlägg den 25 maj 2012

Av Hjördis - 25 maj 2012 20:58

Lisa uppflugen på en sten. Jo hon flyger upp på dom, hon är en fågelhund. Hennes valspråk VVV Våga Vägra Vilt börjar komma på skam.


I onsdags var vi på apportkurs med SSRK/Maggan. Först vägrade Lisa fågeln. Ville absolut inte ta ur min hand eller från backen. Nähä vad förvånad jag blev - not! Märta stod med frestade blötfoder i en skål: det ville Lisa gääääärna ha   men först måste man plocka upp fågeln. Lisa ville bara ha godiset, motprestation ville hon inte höra talas om. In i bilen å ha tråkigt då, tänkte jag.


De andra hundarna fick apportera i tur och ordning. När det blev vår tur igen så hade Lisa kanske rannsakat sig själv. Vi la anden en bit ifrån mig och skålen med mums på backen. Hejhopp, Lisa plockade upp fågeln och lämnade i hand. Fick godiset.


Fågeln lämnades uppe i en liten backe. Vips så hade Lisa hämtat den. Vi la ut en kråka + anden. Lisa hämtade anden och som belöning fick hon hämta kråkan. Tänkte att nu får hon godisbelöning men då plockade hon upp anden igen och gav den till mig.


Vilken helomvändning! Alltså den hunden KAN apportera vilt men hon är så jä*la envis att hon bara gör det när hon själv vill.   Påminner lite om hur hon är i spårskogen...  


Hursomhelst var klockan efter tio på kvällen och jag ville verkligen inte åka hem men eftersom jobbet kallar tidigt nästa morgon så åkte vi. Tror nån att jag kunde sova? Nä jag var eld och lågor över Lisas samarbetsvilja. Underbara hund, visst kan vi starta på jaktprov du och jag?!   


Idag efter jobbet blev det årets första bergsklättring. Märta och Stilla följde med på en prom upp på Luossavaara. När vi närmade oss bilarna igen påpekade Märta lite försiktigt att mina hundar behöver absolut inte duschas av, det är bara att dammsuga upp sanden när hundarna torkat. Jag vill ju inte vara en dålig matte så hundarna duschades av när vi kom hem. Mina vovvar är HEMSKT tacksamma åt Märtas påpekande .


Imorrn ska jag å vovvarna åka till Gällivare och titta på MH, bl a ska Stilla testas. Jag har aldrig sett något MH så det ska bli så roligt!!!  Vi svänger säkert förbi Djurmagasinet oxå. Men det får inte bli för dyrt där; jag beställde apportkastare + dummiesar nyss   här ska tränas stadga.    

Presentation


Bloggen handlar om mina golden retrievers och kennel YellowFellows i Kiruna

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards