Alla inlägg den 18 januari 2013

Av Hjördis - 18 januari 2013 20:47

Lisas vecka:

Tassproblem som alltid på vintern. Efter varje skidtur har hon fått rännskita. Har det att göra med att det gör ont i vassingarna? Hon slutade följa med på prommisar. När hon märkte att det inte bara var en rastning utan en prommis gick hon i strejk. Det var bara att gå hem med henne och ta en prommis med de övriga.

Idag fredag hade vi tid till Djurkliniken i Gällivare och specialisten Dan som har så bra hand med hundar. Han har tidigare undersökt Lisa och satt henne på kortisonkur. Han kände igenom alla fyra tassar igen och igen konstaterade att alla tår på båda framtassarna har pi-pi-aj-aj [ont]. Baktassarna är ok. Han kunde inte känna av pålagringar eller [vad-det-kallades] så han gissade igen på något autoimmunt. Kanske reumatism med tanke på symptom och ras. Lisa visar ingen hälta, "det får vi aldrig skåda ty hon haltar lika på båda" kanske?!


Iallafall - låååång kortisonkur blev det iallafall. Jag står inte ut med att veta att hon har ont, hon måste få vara smärtfri! När vi ändå var i Gällivare gjorde vi vanliga rundan: Dollarstore, Djurmagazinet och Granngården. Roliga tuggben var målet i alla affärer men en påse Mariann kom med. Märkligt, jag skulle ju bara köpa åt hundarna...


Wildas vecka har varit bra. Hon har inte börjat hata andra hundar efter attacken förra lördagen. Tvärtom är hon än mer undergiven främmande hundar. Som om hon ber - Snälla bit inte mig...

Wilda visar hur man gör "bakdelskontroll" vid lydnadstäning. Hon knuffar bort Lisa och Maja från "pallen" för hon är bäst på den här klickerövningen. Hon kan t o m sätta sig på den lilla lådan ifall klick&godis uteblir. Härliga vovven!


Majas vecka har som alltid gått i 100 knyck! Jag och Maja har anmält oss till en jaktträningsgrupp med SSRK Kiruna. Och - efter lite tvekan - allmänlydnadskurs med duktiga Pia Fors. Varför tvekan? Jo... Maja är sån här nu:

Tjo-hoooooo här kommer jag!

- Va? Sa du nåt? Jag kommer som ett skott!

 

Var får hon all energi ifrån?   


 

Hemkörda semlor, årets första. Och ja, dom var precis så goda som dom ser ut. Får man ge semlor till hundar? Vovsen fick varsin halv semla iallafall.


     

Nu tar vi det lugnt. Imorrn blir det full rulle igen med härligaste hundgänget Lisa, Wilda och Maja. Ev tar Lisa det lugnare ifall kortisonet inte hunnit börja verka än. Nästa helg är det snöfestival och Maja kommer få massa miljöträning   ...

Presentation


Bloggen handlar om mina golden retrievers och kennel YellowFellows i Kiruna

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards