Alla inlägg den 14 februari 2011

Av Hjördis - 14 februari 2011 19:04

Ja då har man tränat hundarna i marknadsvimlet. Helgen efter Jokkmokks marknad är det vintermarknad i Kiruna och jag passade på att träna vovvarna att vistas bland folk. Visst är några irriterade.

- Att dom ska med hundar på marknaden   kan dom inte lämna dom hemma!

Men då kan jag tycka att 1. ungar 2. barnvagnar 3. sparkstöttingar 4. rullstolar osv inte hör hemma på marknader. Lyckligtvis tycker jag att det finns plats för alla och dom allra flesta tycker som jag. Extra glad blir jag när nån säger att man har fina hundar och kanske vill hälsa på dom .


Marknadsknallen som sålde Jokkmokks korv och bjöd hundarna på ett smakprov blev mina vovvars favorit. Dom sittstrejkade framför hans vagn.   


Iallafall blev det många turer under söndagen till marknan'. Först ensam med Lisa, lite qualitytime. Lisa äääälskar marknader med allt spännande som finns på marken.


Sen ensam med Wilda. Hon är mera tveksam till det där och det finns livsfarliga rävskinn som äter små hundar  Just de olika skinnen som finns gör W riktigt låg. Kvinnans list övergår hundens förstånd. Jag köpte en varmkorv och delade frikostigt med Wilda - tre meter ifrån de farliga rävskinnen.


Sen gick det bra och Wilda upptäckte en hel värld med godsaker (inte äckelpäckel) på marken  . Att äta allt på backen är väl inte så bra, men att vara mer positiv bland alla människor och konstiga ljud och dofter är väldigt bra.


En sväng till med båda hundarna och sen var vi slut. Hem å laga varm köttsoppa. Märta och Eva var oxå frusna så dom var lättövertalade att komma å käka. Det blev en jättemysig avslutning på helgen med hundprat flera timmar. Tack tjejorna!   


  
- Jag vill åxå komma in i köket, kanske Evas Otsi tänker. Otsi tränar passivitet i hallen.

  
- Jag är så söt så jag borde få en tallrik 'söttsoppa'...

 

  

Jag och hundarna myser i soffan. Vaddå suddig bild - vi är suddiga varelser. Det här är det mesta jag fastnar på bild  . 

 

    

Eva å Stilla blev åxå lite suddiga. Tror att fotografen Märta börjar bli darrig på handen   Eller var det så att jag lekte lite i photoshop kanske...

 

 

- Are you looking at me? Its my tennisboll.  Vissa leker i nysnön medan matte skottar. Och skottar och skottar. 

   

Här min kostig från balkongen. Har skottat upp den hela vintern och sista veckan har jag allvarligt funderat på om jag är riktigt riktig som frivilligt gör det...  

Presentation


Bloggen handlar om mina golden retrievers och kennel YellowFellows i Kiruna

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards